joi, 4 martie 2010

Declaratie pe propria raspundere:)


Subsemnata declar pe propria raspundere ca il iubesc pe Terry Pratchett. Mai bine spus iubesc Lumea Disc si toate personajele care se perinda/flutura pe acolo. De fiecare data cand deschid o carte din aceasta serie stiu ca ma voi distra copios, ca voi aprecia umorul autorului si modul in care te pune pe ganduri vis-a-vis de chestii serioase.
Ultima mea achizitie este "Domnul cu coasa" si nu pot decat sa o recomand cu caldura. Sunt, poate pentru prima oara, de acord cu ceea ce scrie pe coperta a patra a unei cartii: " Daca esti un admirator vechi, te vei bucura de aceasta carte la fel de mult ca si de celelalte; daca acum faci cunostinta cu Pratchett, ce naiba ti-a luat atat?"
Nu ma pot abtine sa nu va dau cateva mostre: :)
"Nu ca doamna Cake nu ar fi fost o femeie religioasa. Era, intr-adevar, dupa cum s-a sugerat deja, o femeie foarte religioasa. Nu exista biserica, templu, moschee sau mic grup de pietre puse in picioare nicaieri in oras la care sa nu fi mers intr-un moment sau altul, motiv pentru care era mai temuta decat o Epoca a Iluminismului; doar aparitia in prag a micului corp gras al doamnei Cake era de ajuns pentru a-i impietri ca morti pe cei mai multi preoti in mijlocul slujbei."
"Si toate vietile aveau exact aceeasi lungime. Chiar si cele foarte lungi si cele foarte scurte. Din punctul de vedere al eternitatii, oricum."