vineri, 25 iunie 2010

Paris

M-as intoarce la Paris oricand. As face-o pentru strazile mai pline de carti decat de orice altceva, pentru patiseria si bucataria franceza care sunt de neuitat, pentru acest "savoir de vivre" specific francezilor. Poate sunt platitudini, dar abia dupa ce le traiesti/gusti/mirosi le intelegi cu adevarat sensul.
Asadar, daca ajungeti la Paris incercati sa vedeti cat puteti din minunile orasului, dar amintiti-va ca va sunteti datori cu o vacanta: faceti o plimbare in gradina Luxemburg, asezati-va pe o banca si savurati momentul; mancati la unul dintre micile restaurante care impanzesc orasul, cascati gura la vitrine pentru ca aveti ce vedea; intrati in anticariate si librarii pentru a va bucura inima si ochii; beti un vin care sa vi se lipeasca de suflet si pe care sa incercati apoi sa-l redescoperiti in alte vinuri. Nu va grabiti, traiti fiecare moment si bucurati-va de el. Pentru mine cam asta ar fi esenta Parisului si ceea ce am invatat aici: viata se poate trai frumos, asezat si intr-un ritm care pare sa dilate timpul. Depinde doar de noi daca alegem sa o facem sau nu.
PS: sa nu uit de magazinele de BD care sunt bestiale....m-as muta in unul cel putin pentru o saptamana...unde mai pui ca se asculta si Led Zepp in ele:)